Proclamatie 2016-2017

proclamatie 2016-2017

Op vraag van enkele ouders volgen hier de beide foto's van de leerlingen:

Klik op de foto om deze in hoge resolutie te bekijken.

Watersportdag zesde leerjaar

Als sportdag konden we genieten van een geweldige initiatie zeilen. Bedankt aan de organisatoren!

Sportdag 6de leerjaar: zeilen

Nieuws en foto's uit ons zesde leerjaar:

Kidscam in ons zesde leerjaar

Filmpje 6A: Up-to-date

Filmpje 6B: ZoZoZOO

Filmpje 6C: Skydive

Filmpje 6D: Boekenworm

6b: Workshop Anne Frank

De zesde klassers deden de workshop ivm Anne Frank.  Deze workshop werd georganiseerd door het Vredescentrum en ging door op een zolderkamertje in de oude stad.  Dit zolderkamertje gaf o.a. perfect de sfeer weer van het ‘Achterhuis’ waar Anne en haar familie in Amsterdam jaren ondergedoken leefden voor de Duitse bezetters.  Via deze interactieve workshop maakten de leerlingen kennis met één van de zwartste bladzijden uit de recente, Europese geschiedenis.  De leerlingen leerden veel bij en ze waren onder de indruk.  Hopelijk kunnen we hieruit blijvend lessen trekken voor de toekomst.  Op bijgevoegde foto ’s  krijgt U een impressie van de activiteiten.

Marc Tillemans

6B in het Anne Frank museum

6B: wetenschapsproject 2017

Wetenschappelijke proeven en projecten, tja …dat is iets voor de humaniora of de hogeschool.  Dacht U dat ?  Goed fout!  De leerlingen uit 6B bewezen het omgekeerde!  Na veel overleg en opzoekwerk bereidden de 6B ‘ers wekenlang hun eigen proefjes en projecten voor.  De laatste donderdag  voor de Paasvakantie stond dan de grote wetenschapsnamiddag geprogrammeerd.  Zo ‘n 17 verschillende projecten passeerden de revue.  Als volleerde wetenschappers presenteerden onze leerlingen hun proefjes.  Alles werd uitvoerig toegelicht.  Voor extra uitleg en ondersteuning zorgde ‘een jury’.  Deze bestond uit Ronny Styl (wetenschappelijk medewerker van BASF) en Mevr. Overmeire (collega wetenschappen van de humaniora).  Ook de jury stond versteld van het enthousiasme en het hoge karakter van de projectjes.  Via bijgevoegde foto ’s kan U een stukje meegenieten van alle wetenschappelijke experimentjes!

Marc Tillemans

6B: wetenschapsproject 2017

Kaart Educate Magis

Op onze school werken we al 3 jaar succesvol samen met 2 andere Jezuïetenscholen uit Europa, een school uit Galway (Ierse westkust) en één uit San Sebastian (Spaans Baskenland).  Ook wereldwijd wil men de Jezuïetenscholen laten samenwerken.  Hiertoe werd vorig jaar de website ‘Educate Magis’ opgericht.  Educate Magis creëerde o.a. een prachtige wereldkaart waarop alle Jezuïetencolleges, waar ook ter wereld,  staan.  Deze kaart hangt momenteel ook in onze collegegangen ter hoogte van de Manresa ruimte, zeker een bezoekje waard.  Op bijgevoegde foto kan U er  al van genieten.  Via de blog op de website   www.educatemagis.org  kan iedereen meevolgen wat er wereldwijd  zoal gebeurt in de Jezuïetenscholen.  Dit kan de verbondenheid alleen maar aanscherpen.   Ook de internationale samenwerking van onze school verscheen al op de blog.  Wie dit artikel nog niet las, kan het vinden via deze link :    https://www.educatemagis.org/blogs/international-cooperation-3-european-jesuit-schools/

 

 

Marc Tillemans

Wereldkaart Educate Magis

6b maakt lekkere hapjes

Op het moment dat enkele leerkrachten van onze school op werkbezoek waren in onze partnerschool in San Sebastian, gingen de 6B ‘ers aan de slag om in de klas Pintxos te maken. Pintxos zijn Baskische tapa ’s en San Sebastian is de culinaire hoofdstad van al dit lekkers.
De leerlingen van 6B moesten eerst goed plannen en afspreken in groepjes : welke ingrediënten hebben we nodig, wie zorgt voor wat, hoe gaan onze hapjes eruit zien…? Tijdens de kooknamiddag stonden teamwork en creatief aan de slag gaan met het voedsel centraal. Onze koks in spe deden het voortreffelijk. Enthousiast toverden ze de lekkerste, mooiste en origineelste hapjes uit hun culinaire toverhoed. U kan de creaties bewonderen op bijgevoegde foto ‘s. En de hapjes zelf…die werden met veel smaak opgepeuzeld door de koks zelf!

6b maakt pinxtos

Fietsvaardigheid dwars door Antwerpen

Fietsvaardigheid 6c

Mannequin challenge

Mannequin challenge in 6D