HUM: Robots bouwen

HUM: Robots bouwen

Vandaag bouwden de leerlingen van de eerste moderne tijdens de TOP!-sessie STEM (Science Technology Engineering Mathematics) de robot van Lego Mindstorms.  Volgende week zullen ze de eerste stappen zetten in het programmeren van de robots.

Enkele fijne opmerkingen die we vandaag kregen van onze leerlingen:
“Kunnen we vandaag dan al programmeren?”  “Mogen we de robots mee naar huis nemen?” “Mogen we dan echt helemaal zelfstandig werken?”

De robots mee naar huis geven is jammer genoeg geen optie.  De robots waren een flinke investering in het TOP!-project en we zijn dan ook heel tevreden dat we meteen bij de eerste lessen al merken dat het een heel motiverende en leerrijke ervaring is voor onze toppers.  Een extra uitdaging!

Meer info over TOP! (Talenten Ontdekken/Ontwikkelen en Proeven in de eerste graad) kan u vinden via deze link.