HUM: Een (on)eerlijke pick-nick op het Theaterplein

HUM: Een (on)eerlijke pick-nick op het Theaterplein

Broederlijk Delen, Oxfam wereldwinkels en Studio Globo organiseerden vorige vrijdag een picknick op het Antwerpse Theaterplein met als thema solidariteit. Door een oneerlijk picknicksysteem, waarbij de ene meer eten kreeg dan de andere, werden de bezoekers aangezet om hun eten met elkaar te delen.

De deelnemers kregen elk een zakje met daarin een bonnetje met een groene, gele of rode kleur. Aan de hand van die kleur werd beslist hoeveel eten er in welk zakje werd gestoken. De organisatoren wilden zo de picknickers aanzetten tot solidariteit en tegelijkertijd de mensen bewust maken van de welvaartsongelijkheid in de wereld.

Deze editie werd een groot succes met 800 deelnemers.  Van ons college namen alle leerlingen van de eerste graad deel.  Er was randanimatie voorzien van onder andere Compagnie Amai, een improtheatergroep uit Gent.