HUM: Proficiat aan onze Friends!

HUM: Proficiat aan onze Friends!

We are not so different after all…

Op zondag 15 oktober 2017 organiseerden de Jongeren voor Vrede van Sant’Egidio de “Sounds for Peace-muziekwedstrijd”. Dat is een muziekwedstrijd voor de vrede waarbij aan jongeren tussen 13 en 26 jaar wordt gevraagd een origineel lied te maken en te brengen rond de thema’s “Vrede”, “Dialoog” en “Samenleven”. 48 jongerenbands dienden hun lied in, 10 ervan werden geselecteerd om deel te nemen aan de finaledag in de Arenbergschouwburg. Juryleden waren zangeres Josje Huisman, singer/songwriter Samuel Vekeman en Amra Dorjbayar van Sant’Egidio.

De Antwerpse rapper met Marokkaanse roots ADO won de wedstrijd met zijn lied ‘Kindsoldaat’.

De publieksprijs ging naar een bijzondere groep namelijk ‘De Friendsband’, jongeren tussen 12 en 15 jaar waaronder enkele leerlingen van het college, die wekelijks samen eenzame ouderen bezoeken in een Antwerps rusthuis.  De Friendsband bracht een poppy-lied met een mooie boodschap…  “We are not so different after all.”

Proficiat!

De ‘Friends’ is een groep jongeren tussen 12 en 15 jaar die wekelijks samenkomen om feesten voor eenzame ouderen in instellingen te organiseren. Vriendschap tussen jong en oud vergroot namelijk de solidariteit en het begrip tussen de generaties. De feesten die de Friends organiseren zijn het gezondste medicijn tegen de eenzaamheid en het brengt het beste in elke jongeren naar boven.

Daarnaast is het een mooie manier om jongeren de waarde van vriendschap onder elkaar en met de zwakkeren in onze maatschappij te laten zien. Zowel de ouderen als de Friends leren veel van elkaar.  Door de ouderen leren de jongeren meer vertrouwen te hebben in zichzelf en in de andere, ze leren over het belang van vriendschap en hoe de nieuwe generaties mee kunnen bouwen aan een wereld in vrede. Bovendien zijn ook de jongeren een grote steun voor de ouderen. Ze geven vriendschap waar de bejaarden veel geluk uit halen. Het is een domein waar jongeren merken dat ze echt het verschil kunnen maken.

Meer info vind je op http://www.santegidio.be/friends/