HUM: Winterwarmte … voor iedereen

HUM: Winterwarmte … voor iedereen

WINTERWARMTE… VOOR IEDEREEN

Vorige week lanceerde Welzijnszorg – Samen Tegen Armoede de nieuwe campagne ‘1 op 7 haalt de meet niet’ voor de pers en het grote publiek. De boodschap was duidelijk: 1,7 miljoen Belgen leven in armoede. Op het OLVC vinden wij dat er VOOR IEDEREEN WINTERWARMTE moet zijn.

Daarom organiseren wij ook dit jaar een inzameling ten voordele van de vzw solidariteit.eva.  Deze vzw is door de stad Antwerpen erkend als organisatie in de armoedebestrijding en werd tevens door WELZIJNSZORG aangeduid als ambassadeur in de armoedebestrijding.

Veel basisproducten worden de laatste jaren duurder. Solidariteit.eva wil mensen met een laag inkomen aan een betaalbare prijs laten winkelen in een omgeving waar plaats is voor een gezellige babbel of een activiteit. De werking van deze vzw is in de eerste plaats in handen van vrijwilligers. Ze worden bijgestaan door mensen in een sociaal tewerkstellingstraject die de kans krijgen om werkervaring op te doen.

Elk jaar kan de vzw op onze school rekenen, want wij verzamelen basisproducten die bij deze sociale kruidenier tegen een lage prijs aan minderbedeelden worden verkocht:

  • voeding: bloem, rijst, pasta, olie, koffie, thee, suiker, melk, gedroogde bonen, linzen, fruitsap(drankjes), kinderkoeken, honing, choco, chocolade en rozijnen.
  • verzorgingsproducten: shampoo, zeep, toiletpapier, maandverband, producten voor baby’s zoals pampers, zalven, olie…

Vanaf 4 december zal een inzamelbox worden opgesteld in de buurt van het onthaal. Nog vóór Kerstmis brengen we de producten naar de vzw solidariteit.eva. Doet u mee? Elke gift, hoe bescheiden ook, doet de temperatuur stijgen…

Als u liever financieel bijdraagt, mag u dat gerust doen. U bezorgt ons dan via de directie een bedrag in een gesloten omslag.

Hartelijk dank voor uw milde bijdrage,

in naam van die mensen die u een beetje winterwarmte bezorgt!