HUM: één dag Olympia

HUM: één dag Olympia

Op maandag 14 mei werd Mariënborgh voor één dag Olympia. De eerstejaars van 1Ae en 1Af streden voor de overwinning in het verspringen, hardlopen, discuswerpen, speerwerpen en worstelen. De prijs? Een medaille, een krans van de heilige olijfboom – of toch takjes van de dichtstbijzijnde struik – en gratis eten van onze sponsor. En eeuwige roem natuurlijk.

Op een Griekse namiddag in La Strada namen de leerlingen van 2GL deel aan enkele activiteiten nl. Grieks worstelen en enkele gezelschapsspelen.  De gezelschapsspelen zijn enkele jaren geleden ontworpen door de huidige leerlingen van het 5de jaar.

In het derde jaar voerden de leerlingen een Grieks toneel op.  Op Smartschool vindt men meer foto’s.  Men kan zien hoe Agamemnon zich opmaakt om zijn dochter Iphigenia te offeren. Op een andere foto schiet Heracles de arend neer die de lever van Prometheus elke dag komt uitpikken.

Voor meer foto’s verwijzen we graag naar het foto-album in Smartschool.