Mariënborgh, het sportcentrum van de school nét buiten de stad

Sportcentrum Mariënborgh is gelegen in Edegem, vlak bij het Universitair Ziekenhuis Antwerpen. Alle leerlingen van de lagere school gaan in een beurtrol met de andere klassen van hun leerjaar op woensdag een hele voormiddag naar Mariënborgh.

De mogelijkheden van deze locatie zijn eindeloos: deze grote, groene locatie is een perfecte aanvulling op onze hoofdlocatie binnenin de bruisende stad.

Sportcentrum Mariënborgh heeft o.a. een grote zaal met een recent vernieuwde sportvloer, 1 voetbalveld met gras, 2 kunstgras voetbalvelden, een veilig speelbos, 7 gravel tennisvelden en 6 modern ingerichte klaslokalen. 

Wanneer onze kinderen op Mariënborgh zijn, krijgen ze een gevarieerd programma van sport- en lesactiviteiten. Deze lesactiviteiten zijn niet te vergelijken met een gewone les in een klaslokaal: de leerkrachten trekken met hun klas naar buiten om de theorie om te zetten in de praktijk: Hoe ver is een kilometer? Wat is het verschil tussen de zomer en de lente? … Hierdoor doen de leerlingen op een speelse manier heel wat praktijkervaringen op.