Vele kinderen bewegen tegenwoordig te weinig, verkeerd of helemaal niet, een gevolg van de cola-chips-pc-tv- en sms-facebook-twitter-cultuur, feiten waar we regelmatig in de media mee worden geconfronteerd. Leerlingen werken reeds aan dit schrijnend tekort in de lessen LO op school.

L.O.-lessen

Wij proberen een gamma van bewegingsvormen en spelen aan te bieden tijdens de sportlessen. Naast het verbeteren van de lichamelijke conditie(fysiek), liggen de voornaamste accenten aan het verder ontplooien van de persoonlijkheid van de leerling op het vlak van de sociale vaardigheden: sportspelen, spelsituaties, leren helpen, naleving van regels,…


 

Sportdag

Jaarlijks wordt er een sportdag georganiseerd buitenshuis om op die manier ook het klasgevoel te stimuleren.

 

Sportcampus Mariënborgh

Dat het Onze-Lieve-Vrouwecollege niet alleen een school is met 150 jaar traditie, maar tevens een levendige gemeenschap, bleek toen op 5 mei 1974 de eerste steen werd gelegd van het sportcomplex Mariënborgh. Niet alleen was dit het startsein voor een heel pak bouwactiviteiten, maar tegelijkertijd was het de definitieve stap naar de uitbouw van een groots sportief ontmoetingscentrum voor al wie met het college verbonden was en is.
Nu biedt Mariënborgh een duidelijk beeld van het bruisende collegeleven, niet alleen tijdens de lesuren, maar er, letterlijk en figuurlijk, ook buiten.

Renovatie Mariënborgh

De toestand van de gebouwen vroeg om een grondige verbouwing, waarbij in 2015-2016 ook de interne organisatie aangepakt werd. De functionele logica van het sportcentrum – waarbij de gebruiksfuncties in L-vorm geschikt zijn rond de grote sporthal – blijft logischerwijs behouden. Om de duurzaamheid van het gebouw drastisch te verhogen, wordt de volledige L-vormige vleugel geïsoleerd. Een nieuwe houten afwerking zorgt voor een natuurlijke inpassing in de groene omgeving. Houten planken worden in reliëf geplaatst om ritme in de lange gevels te introduceren.