Eerste en tweede graad

Jongens

De jongens dragen als uniform een lange blauwe broek en een wit hemd. Het hemd wordt steeds in de broek gedragen. Over het hemd dragen de jongens een effen donkerblauwe trui. Een eveneens effen en donkerblauwe jas vervolledigt het uniform.
Het schoeisel, zowel voor de jongens als voor de meisjes, is sober, met een lage hak en bruin, zwart of donkerblauw van kleur.

Meisjes

De meisjes dragen een blauwe rok of blauwe lange broek en een witte hemdsblouse. Het hemd of blouse wordt steeds in de broek of rok gedragen. Over het hemd of de blouse wordt een effen donkerblauwe trui gedragen. Een effen donkerblauwe jas vervolledigt het uniform.
Het schoeisel, zowel voor de jongens als voor de meisjes, is sober, met een lage hak en bruin, zwart of donkerblauw van kleur.

Twijfelt u nog?  U kan altijd terecht bij één van de leerkrachten, directieleden of prefect.

Derde graad

Van de leerlingen van de derde graad mag worden verondersteld dat zij uit eigen beweging niet zullen toegeven aan de tendens van alsmaar duurdere en trendgevoelige kledij. Hun kledij dient steeds netjes en verzorgd te zijn. Ook zij dragen sobere kledij zonder inscripties of allerlei fantasie. Een verzorgde, nette jeans zonder scheuren op opstiksels is toegelaten. T-shirts, bermuda’s of shorts of andere vrijetijdskledij wordt niet aanvaard.

Bij twijfel over de gepaste schoolkledij geldt als enige norm de beoordeling door de directie. Leerlingen met “foute” kledij zullen minimaal verzocht worden zich op de volgende schooldag anders te kleden en zich voor controle te melden. In een extreem geval kunnen leerlingen (steeds na contact met de ouders) naar huis gestuur worden om zich om te kleden.
Bij herhaling kan een aantekening of ordemaatregel volgen.

Make-up en sieraden

Make-up en sieraden horen niet thuis binnen de schoolmuren. Een piercing is in de school niet toegelaten.

Hoofddeksels en hoofddoeken

Hoofddeksels en hoofddoeken zijn niet toegestaan in het college. Op de speelplaats mogen de leerlingen tijdens de winterperiode een sobere muts dragen om zich tegen de koude te beschermen.